Årets store kritikersuksess fra HBO lokker turistene til Litauen

Stellan Skarsgård spiller en av hovedrollene i HBO-serien «Chernobyl».
Etter at HBO-serien «Chernobyl» delvis ble spilt inn der, har det nedlagte atomkraftverket Ignalina i Litauen blitt et yndet turistmål.

Ignalina øst i Litauen var et av stedene der den populære HBO-serien ble spilt inn. Det har mange likheter med atomkraftverket i Tsjernobyl, som ble rammet av en ulykke i 1986, og som er tema i serien, skriver TT.

Allerede før serien hadde sitt gjennombrudd kom det turister til kraftverket, som ble lagt ned i 2009.

LES OGSÅ: Daniel Craig leder an i stjernespekket ny film.

Etter at serien kom, som nå er nominert til 19 Emmy-priser, har derimot interessen økt. I juli besøkte nesten 900 turister kraftverket og guidene melder at de fullbooket ut året. Besøkende kan iføre seg hvite frakker og trykke på knapper i et kontrollrom som bygget opp for å ligne det som er gjengitt i TV-serien.

Kraftverket ble bygget mens Litauen var en del av Sovjetunionen og hadde store likheter med reaktorene i kraftverket i Tsjernobyl i Ukraina. Også der har turismen økt merkbart etter seriens suksess.

«Chernobyl», er en miniserie i fem deler regissert av svenske Johan Renck. I hovedrollene finnes blant annet Stellan Skarsgård, Emily Watson og Jared Harris.

Fikk du med deg denne?

 

(©NTB)