Kan serieprosjektet til DiCaprio og Scorsese være strømmetjenestens dyreste innkjøp til nå?

Leonardo DiCaprio og Martin Scorsese fotografert i 2013 i forbindelse med filmsamarbeidet «The Wolf of Wall Street».
Stjerneskuespilleren og regissørlegenden jobber for tiden med å utvikle en tv-serie med utspring i boka «The Devil in the White City: Murder, Magic and Madness at the Fair That Changed America».

Den mye solgte boka, ført i pennen av Erik Larson, forteller den sanne historien om to menn, en arkitekt og en seriemorder, begge linket til verdensutstillingen i Chicago i 1983. Daniel H. Burnham og Henry H. Holmes. Sistnevnte for mange kjent som mannen som bygget sitt eget «morderhotell», en historie som også ble brukt som grunnlag for den femte sesongen til «American Horror Story».

Nå melder Variety at Leonardo DiCaprio og Martin Scorsese er tilknyttet prosjektet. Planen er å lage tv-serie av boka for strømmetjenesten Hulu under navnet «The Devil in the White City».

LES OGSÅ: Oscar-vinner saksøker Amazon.

Nettstedet Consequence Of Sound spekulerer i om prosjektet kan være det mest kostbare for Hulu så langt.

Kun inne på produsentsiden – foreløpig

Serieprosjektet markerer nok et steg ut i strømmeverdenen for den legendariske regissøren, som senere i år er klar med storfilmen «The Irishman», hvor filmstjernene Al Pacino, Robert DeNiro og Joe Pesci figurerer i hovedrollene, for Netflix.

Scorsese har en lang merittliste bak seg og jobbet sist med DiCaprio på «The Wolf of Wall Street» i 2013 og kortfilmen «The Audition» i 2015, hvor sistnevnte spilte seg selv.

Ifølge Variety er Leonardo DiCaprio og Martin Scorsese foreløpig kun knyttet til prosjektet på produsentsiden sammen med Stacey Sher, Rick Yorn, Emma Koskoff og Jennifer Davisson.

Likevel er det lov å håpe at DiCaprio kan komme til å ta på seg rollen som seriemorderen Henry H. Holmes, spesielt siden han opprinnelig kjøpte rettighetene til boka for nesten ti år siden med planer om å spille hovedrollen i en spillefilm.

Tarantino-aktuell

På skuespillersiden er DiCaprio til sommeren aktuell i «Once Upon a Time in Hollywood», Quentin Tarantinos niende film. Her spiller den tidligere Oscar-vinneren mot stjerner som Brad Pitt, Al Pacino, Bruce Dern, Dakota Fanning, Kurt Russell og ikke minst Margot Robbie, som fikk sitt store gjennombrudd etter å ha spilt mot DiCaprio i nettopp «The Wolf of Wall Street».

– Det var fantastisk. Jeg trodde aldri jeg skulle få se en Tarantino-innspilling fra innsiden, uttalte Robbie om det kommende filmprosjektet i et ferskt intervju.

LES OGSÅ: Intervju med Margot Robbie.

«Once Upon a Time in Hollywood» har planlagt premieredato i juli.

Foto:Paul Hackett | Reuters | NTB Scanpix
Leonardo DiCaprio og Margot Robbie sammen under London-premieren til «The Wolf of Wall Street» i 2013. Senere i år dukker begge skuespillerne opp i Quentin Tarantinos nye film «Once Upon a Time in Hollywood».