Kanye West betaler utdanningen til George Floyds datter

Kanye West fotografert under en konsert på Øyafestivalen i Oslo tilbake i 2011.
Rapstjernen Kanye West vil betale høyskoleutdanningen til Gianna Floyd, skriver ABC News. Hun er datteren til George Floyd, som ble drept av en politibetjent i Minneapolis.

Wests talsperson sier til kanalen at han har etablert et fond som skal dekke utgiftene tilknyttet høyskoleutdanningen til seks år gamle Gianna Floyd.

I tillegg har rapperen donert 2 millioner dollar, tilsvarende 19 millioner kroner, til veldedige organisasjoner tilknyttet Ahmaud Arbery, Breonna Taylor og George Floyd. West har også lovet å dekke saksomkostningene for familiene til Arbery og Taylor.

Arbery ble skutt og drept da han var ute og jogget i et nabolag ved Brunswick i staten Georgia søndag 23. februar.

Taylor ble drept av politiet i sitt eget hjem i midten av mars etter at politifolkene banket på døren hennes i forbindelse med en narkotikasak. 26-åringen ble skutt åtte ganger. Politiet fant ikke noe narkotika på adressen.

Floyd døde sist uke etter at politibetjenten Derek Chauvin satte kneet mot nakken hans i godt over åtte minutter. Chauvin ble først pågrepet og siktet for uaktsomt drap. Siktelsen ble onsdag skjerpet i retning av det som på norsk kalles forsettlig drap.

Felles for alle tre er at de var afroamerikanere, og drapene har ført til en massiv bølge demonstrasjoner i USA.

(©NTB)