Tre nye til Øyafestivalen

Karpe rundet av Øyafestivalen 2019 med et smell.
– Tre svært gode, men ganske ulike rockeband, konstaterer Øya om de tre nye navnene som nå slippes.

Det ene er det norske veteranpunkbandet Cockroach Clan – startet i 1994 på Lillehammer. Frontmann Billy Cockroach er også kjent som Messiah fra åttitalls-Mayhem. Cockroach Clan ga ut tre album på 90-tallet – og den fjerde i fjor høst.

«Songs About Blunt Knives and Deep Love» het det første albumet på 22 år, sluppet på Fysisk Format sist høst.

LES OGSÅ: Gucci Mane til Norge.

Franske Alcest er en duo med røtter fra 2000, bestående av kreativ drivkraft og frontmann Stéphane Paut og trommeslager Jean Deflandre. Alcest slapp sitt nyeste album «Spiritual Instinct» i fjor og skal nå Europa-turnere med liveband – og musikk i balansegangen mellom «tyngre post-metal og shoegaze, med spor av black metal, indierock og psykedelia», ifølge Øyas pressemelding.

Tredje navn ut i onsdagsslippet er australske Tropical Fuck Storm, som Gareth Liddiard og Fiona Kitschin startet i 2016 etter at The Drones tok pause. Musikken deres er beskrevet av nettstedet Musicconnection som «en skakk blanding av garasjerock, art-punk og psykedelia manifestert gjennom ustemte gitarer, samstemte hyl, berusende basslinjer og dunkende trommer».

– Etter massiv turnévirksomhet er Tropical Fuck Storm blitt et band man bør få med seg live, lyder anbefalingen fra Øya-arrangørene.

LES OGSÅ: Helt tomt i kassa etter Norwegian Wood-konkursen.

Øyafestivalen 2020 arrangeres i Tøyenparken 12. til 15. august – med en klubbdag på hovedstadens mange scener 11. august. Blant artistene som er bekreftet til festivalen finner vi internasjonale navn som FKA Twigs, Bon Iver, Stormzy og gjenforente Bikini Kill. Også norske profiler som Aurora, Sondre Lerche og Kvelertak er på programmet.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)