Spotify med ny funksjonalitet for dyreelskere

Illustrasjonsbilde: Logoen til den populære strømmetjenesten Spotify.
Strømmetjenesten vil forsøke å forsterke båndet mellom brukerne og kjæledyrene deres med ny spillelistefunksjon.

Det kommer frem i en pressemelding fra Spotify. Den nye funksjonen gir brukere av strømmetjenesten spillelister fra en algoritme basert på deres personlige smak, og kjæledyrets karakteristiske egenskaper. Dyreeierne svarer på noen få spørsmål om kjæredyret og deretter generes en spilleliste med 30 spor.

LES OGSÅ: Tilgjengelighetens tiår i musikkbransjen.

Listene er skapt med kjæredyrets personlighet og egenskaper i tankene, mener strømmetjenesten, som nå reklamerer for at hunden, katten eller kanskje undulaten din kan nyte sin helt egen Spotify-liste med den nye funksjonen.

Tror musikk er positivt for å redusere stress

En global undersøkelse gjennomført av Spotify viser at 71 prosent av de med kjæredyr pleier å spille musikk for sine dyr, og 8 av 10 tror at dyrene liker å lytte til musikk. De tror musikk er positivt for å redusere stress, og bidrar til lykkefølelse og til holde kjæredyrene med selskap. 50 prosent svarer også at deres kjæredyr har klare preferanser på både sanger og sjangre, blant respondentene er klassisk musikk og rock de mest populære sjangrene.

Brukere kan besøke spotify.com/pets på mobil eller desktop for å lage sin helt egen «Pet Playlist».

Strømmetjenesten konsulterte med musikkforsker David Teie før de utviklet funksjonen. Han er cellist ved Amerikas nasjonale symfoniorkester og ifølge Spotify en pioner innen artsspesifikk musikk og har komponert to album av «Music for Cats». Teie ga Spotify råd om generelle preferanser/ikke-preferanser for hvert dyr – for eksempel at hunder ikke responderer godt på musikk i det nedre registret da det ofte blir sett på som en trussel.

Algoritmene er derfor programmert med utgangspunkt i Teies ekspertise.

Deler musikksmak med kjæledyret sitt

Blant nøkkeltallene Spotify deler fra undersøkelsen kan vi lese at at 71 prosent av brukere som eier husdyr har spilt musikk for sine dyr, at 80 prosent som eier husdyr ville vurdert å spille musikk for sitt kjæredyr, at 79 prosent tror at deres kjæredyr liker musikk, at 45 prosent tror at deres kjæredyr foretrekker spesifikke sanger og sjangre og at 55 prosent mener at «jeg og kjæledyret mitt deler samme musikksmak».

Strømmetjenesten opplyser at undersøkelsen ble gjennomført blant 5.000 respondenter, som strømmer musikk og eier et husdyr. I tillegg til 1.000 intervjuer med respondenter i USA, Storbritannia, Australia, Spania og Italia i tidsrommet 23. – 29. desember 2019.

Fikk du med deg denne?