Trakk tilbake kontroversiell dokumentarfilm

«Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är» var tidligere i år å se på NRK TV. Der er den ikke lenger tilgjengelig.
Umiddelbart etter at SVT ble felt for å ha brutt med privatlivets fred i dokumentaren «Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är», plukket kringkasteren den vekk fra sin nett-TV.

– Det er en normal prosedyre. Det er jo ikke meningen at manglende respekt for privatlivet skal fortsette, så da tar vi bort filmen fra SVT Play, sier Martin Vårdstedt, som er programsjef for kultur og samfunn på SVT og ansvarlig utgiver for dokumentaren, til Sveriges Radios hjemmeside.

«Älska mig för den jag är» skildret mishandlingen som skuespilleren og artisten Josefine Nilsson ble utsatt for i et samboerforhold på 90-tallet. Hun døde, 46 år gammel, i 2016.

LES OGSÅ: Jack Black vurderer å pensjonere seg.

Dokumentaren hadde premiere 19. mars i år – på det som ville vært Nilssons 50-årsdag. Den satte seerrekord og ble på kort tid sett av 2,5 millioner – bare i Sverige. Også i Finland og Danmark hadde den mellom 80.000 og 100.000 seere på samme tidspunkt, og dokumentarfilmen har også vært å se i NRKs nett-TV. Der er den nå merket som «ikke lenger tilgjengelig».

Det var Josefin Nilssons ekspartner som meldte SVT inn til Granskningsnämnden for radio og TV i juli. Filmskaperne kontaktet ham aldri, og publiseringen førte til at han mottok hatmeldinger og trusler – og mistet sin skuespillerjobb på Dramaten, selv om han ikke ble navngitt i filmen.

I kjølvannet fikk også Dramatens teatersjef Eirik Stubø sparken.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)