Robert Smith med gode nyheter til The Cure-fansen

The Cure-frontmann Robert Smith fotografert på scenen under Øyafestivalen i Oslo.
Bandet jobber med tre nye albumutgivelser.

Det er gode tider for The Cure-fansen som så langt har ventet i 11 år på et nytt album fra postpunk-veteranene. Bandet arbeider nemlig på hele tre nye album om dagen. Det sier frontmann Robert Smith i et nytt intervju.

Lenge har det vært kjent at et nytt album skulle være på vei, men det er altså to ekstra nyheter for fansen å glede seg over i dag.

LES OGSÅ: Klagestorm mot NRK.

– Faktisk har jeg forberedt tre album, hvor de to er mer avanserte. Det første vil bli det som kommer ut meget snart. Jeg tror at den første singelen, eller hele albumet, kommer ut i julen eller litt før. Det har fått tittelen Live from the Moon, men vil helt sikkert endres på, sier Smith overfor det mexikanske magasinet Zócalo, og fortsetter:

– Det andre albumet inneholder litt friere stykker og har en mer uttalt, sterkere lyd. Og det skal spilles inn live med opplevelsen av å sette sammen et konsept basert på fortolkningen av øyeblikket. Det tredje, som er vilt, er en støyplate med forskjellige aspekter og stemninger, alt sammen basert på opplevelser på en scene eller på min vei, i situasjoner hvor det er støy til stede, som vi har blitt så vant til at vi ikke legger merke til det.

Det er NME som har oversatt intervjuet The Cure-vokalisten gjorde med Zócalo.

I august uttalte Robert Smith overfor Los Angeles Times at tekstene på det nye albumet preges av hans opplevelser med livets mørke sider.

LES OGSÅ: Flere anmeldelser mot Robyn-festival.

The Cure gir denne måneden ut filmen «CURÆTION-25: From There to Here / From Here to There» med opptak fra gruppens konsert på Meltdown Festival i London og 40-årsjubileumskonserten i Hyde Park i London fra 2018.

Bandets siste album er 4:13 Dream fra 2008. Det kommende albumet blir The Cures 14. studioalbum.

The Cure på ØyaFoto:Tord Litleskare | GAFFA
Robert Smith og bassist Simon Gallup på scenen under sommerens utgave av Øyafestivalen i Oslo.