Leonard Cohen med nytt album – hør første smakebit her

Leonard Cohen fotografert under en konsert i Bergen sommeren 2012.
Gir ut musikk fra graven.

Selv om det er nesten tre år siden Leonard Cohen gikk ut av tiden, 82 år gammel, og han ga ut et nytt album tre uker før sin bortgang, har vi ikke hørt det siste fra ham. Plateselskapet Sony Music har nettopp annonsert det posthume albumet Thanks for the Dance, som slippes 22. november.

Utgivelsen inneholder låter Cohen jobbet med den siste tiden. Hør en forsmak lenger nede i saken.

LES OGSÅ: Cohen-dokumentar godt mottatt.

Låtene er etter Cohens ønske blitt ferdiggjort av sønnen Adam Cohen, som også produserte det siste albumet musikklegenden ga ut i levende live, You Want it Darker.

Stjernespekket utgivelse

Det kommende albumet er innspilt i Los Angeles og Berlin med bidrag fra den spanske lutspilleren Javier Mas, som turnerte med Cohen i årene 2008 til 2013, fra Leslie Feist, Damien Rice og tidligere samarbeidspartner Jennifer Warnes på kor, Richard Reed Perry fra Arcade Fire på bass, Beck og The Nationals Bryce Desner på gitar, komponisten Dustin O’Halloran på tangenter, korene Cantus Domus og The Shaar Hashomayim, Berlin-orkesteret Stargaze og produsentlegenden Daniel Lanois.

– Gjennom å komponere og arrangere musikken til hans tekster valgte vi hans mest karakteristiske musikalske signaturer, så vi kunne beholde ham hos oss på denne måten. Det som rører meg mest ved albumet er den overraskende reaksjonen vi får fra dem som har hørt det. «Leonard lever!», sier de, én etter én, uttaler Adam Cohen via en pressemelding.

Låtlisten til Thanks for the Dance ser ut som dette:

1. Happens to the Heart
2. Moving On
3. The Night of Santiago
4. Thanks for the Dance
5. It’s Torn
6. The Goal
7. Puppets
8. The Hills
9. Listen to the Hummingbird

Fikk du med deg denne?