Kan lastes ned om få dager:

Björk gjenutgir album i virtual reality-versjon

Den islandske artisten Björk.
Fredag 6. september gjenutgir Björk sitt 2015-album Vulnicura i en spesiell virtual reality-utgave. Dette forteller hun selv via sine sosiale medier.

Det er dog «bare» syv av albumet ni spor som vil være med i den nye versjonen. Virtual reality-videoene har tidligere vært en del av hennes utstilling Björk Digital Exhibition som har turnert verden rundt siden den åpnet i Sydney sommeren 2016. For tiden befinner utstillingen seg i Brasil, og den har foreløpig ikke besøkt Norge.

Albumet kan lastes ned via en tilgjengelig gaming-plattform som alle har tilgang til, skriver Björk, og forteller videre at det hele begynte med at hun og instruktøren Andrew Thomas Huang fant på å filme musikkvideoen til låta Stonemilker med et 360 graders kamera på en strand på Island. Deretter begynte prosjektet å utvikle seg.

– Det er enkelt for musikere å bli pessimistiske etter at CDene forsvant, men jeg vil prøve å ha mot til å vokse samtidig som 360 graders lyd og bilde-teknologi vokser, forteller Björk i uttalelsen på sosiale medier. Du kan lese hele uttalelsen lenger ned i denne saken.

Her kan du se traileren for det kommende Vulnicura VR-prosjektet:

Kommer til Norge

GAFFA.no sin anmelder Per Henrik Arnesen ga Vulnicura full pott og seks stjerner da det kom ut.
LES ANMELDELSEN: Björk – Vulnicura

Etter utgivelsen av Vulnicura i 2015 slapp Björk ut platen Utopia i 2017. Tidligere denne uken annonserte hun sin første arena-konsert i Norge på nesten 25 år. Hun vil opptre i Oslo Spekrum 2. desember, og billettsalget åpnes fredag denne uken.

LES MER: Björk kommer til Norge.

Hele Björks innlegg om Vulnicura VR-prosjektet: