Amerikansk genforsker er ikke i tvil:

Ozzy er en mutant

Ozzy Osbourne fotografert under sin konsert med Black Sabbath på Tons Of Rock 2016 i Halden.
Mange, ikke minst hovedpersonen selv, har nok undret seg over hvordan 70-åringen Ozzy Osbourne i flere tiår har kunnet leve et heftig liv med narkotika og alkohol tilsynelatende uten å ta skade av det. Nå har en forsker forklaringen: Ozzy er en genetisk mutant.

Det skriver genetikk-forsker og professor Bill Sullivan fra Indiana University School of Medicine i sin nye bok «Pleased to Meet Me: Genes, Germs and the Curious Forces that Make Us Who We Are», ifølge NME.

Bill Sullivan skriver i boken: – Ozzy er faktisk en genetisk mutant.

Tåler narkotika, sliter med koffein

Han baserer sin konklusjon på et allerede offentliggjort forskningsresultat fra 2010, hvor den Massachusetts-baserte forskningsvirksomheten Knome undersøkte Ozzys gener. Da fant de ut at han hadde en genetisk variasjon som gjorde han særdeles motstandsdyktig mot narkotika og alkohol. Til gjengjeld hadde kroppen hans vanskeligheter med å bryte ned koffein, skrev The Guardian den gang.

Ozzy har dog ikke vært helt uten helseproblemer i de senere år. Tilbake i 2005 ble det konstatert at han led av Parkin-syndrom. Dette er en sykdom i familie med Parkinsons, som fører til skjelving. Ozzy har tatt medisin mot denne lidelsen, som dessuten er arvelig betinget og ikke et resultat av Ozzys livsstil, skrev UPI den gang.

LES OGSÅ: Her er datoene for neste års Tons of Rock.

Tidligere i år ble Ozzy rammet av en lungebetennelse som tvang han til å utsette en rekke konserter. Deretter falt og skadet han seg hjemme i huset sitt, og ble nødt til å utsette alle opptredener i år. Ozzy forventer å være tilbake på scenen tidlig neste år, hvor han vil fortsette sin avskjedsturné som soloartist. Han har likevel ikke avvist at han vil gjøre enkelte konserter i fremtiden også.

Sist Ozzy besøkte Norge var i fjor sommer. Da spilte han på Tons of Rock på Fredriksten Festning i Halden. En festival han også besøkte med Black Sabbath i 2016.