Metal-legender gjenforenes etter 20 års pause

King Diamond og de danske metal-legendene Mercyful Fate gjenforenes i 2020.
For nesten 40 år siden skapte sangeren King Diamond og gitaristen Hank Shermann det som skulle bli det mest ikoniske og inflytelsesrike danske metalbandet noen gang, nemlig Mercyful Fate.

Nå blir bandet gjenforent etter 20 års pause. Begivenheten skjer på neste års store metalfestival Copenhell.

Mercyful Fate er en viktig del av black metal-sjangerens tidlige utvikling, og bandet har blitt rost av blant andre Slayer og Metallica. De skilte seg ut som et ytterst innovativt band i metalrockens unge år. Den progressive låtskrivningen, de sterke riffene fra gitarduoen Denner/Shermann og King Diamonds karakteristiske falsettvokal skapte i kombinasjon med bandets makabre og teatralske estetikk og okkulte temaer et ganske særegent musikkunivers. I 2017 mottok de kritikerprisen Steppeulvens Pionerpris.

LES OGSÅ: Øyafestivalen tar grep for å begrense plastforbruket.

Mercyful Fate eksisterte i første omgang i årene 1981-1985, og kom tilbake i perioden 1992-1999. Ut over nyinnspillinger av sanger til konsollspillet «Guitar Hero: Metallica» i 2008 og en live-opptreden ved Metallicas 30-årsjubileumskonsert i San Francisco i 2011 har bandet vært inaktivt i 20 år. Nå skal de gjenforenes.

Bandet gjenforenes med samme besetning til deres hittil seneste album 9 som kom ut i 1999, med Hank Shermann (gitar), King Diamond (vokal), Bjarne T. Holm (trommer), Mike Wead (gitar) og Joey Vera (bass). Sistnevnte er hentet inn som erstatter for Timi Hansen (som ikke spiller konserter for øyeblikket) fordi fingerspillet hans gir han en helt unik stil og lyd.

Setlist med gammelt og nytt

Dette er særlig viktig ettersom setlisten utelukkende vil bestå av sanger fra bandets aller første selvtitulerte mini-LP samt albumene Melissa og Don’t Break The Oath som kom ut i 1982 og 1984. I tillegg til helt nye låter skrevet spesifikt i den samme stilen som disse platene.

LES OGSÅ: Metallica reddet livet til canadisk kvinne.

Konserten vil finne sted på neste års Copenhell-festival som åpner 17. juni 2020.

Copenhell er en fire dager lang rock- og metalfestival som arrangeres hvert år i juni på et gammelt skipsverft midt i København. Første gang festivalen ble arrangert var i 2010, og Copenhell feiret 10-årsjubileum tidligere i sommer sammen med 27 000 festivalgjester og en imponerende line-up som inkluderte blant andre Tool, Slipknot og Dimmu Borgir.

Billettsalget til neste års festival vil komme for salg i oktober.