Talk Talk gjenforenes for minnekonsert

Talk Talk ble dannet av Mark Hollis (til venstre) og Pail Webb (i midten) og Lee Harris (il høyre).
Flere musikere som spilte i og med Talk Talk skal samles på scenen igjen for en minnekonsert for deres låtskriver og frontmann Mark Hollis, som døde tidligere i år.

Mark Hollis døde i februar etter kort tids sykdom. Han ble 64 år gammel.

Konserten har fått tittelen A Celebration Of Talk Talk And Mark Hollis og blir satt opp i Londons Royal Festival Hall den 26. november, skriver NME. Billettsalget åpner 2. august.

LES OGSÅ: Gode nyheter fra Post Malone.

Musikerne som vil medvirke på konserten er keyboardist Simon Brenner, perkusjonisst Martin Ditcham, pianist Rupert Black, gitarist Jeep Hook og bassist John McKenzie. Alle har spilt med Talk Talk live og/eller på plate. De får selskap av en rekke gjesteartister som enda ikke er annonsert. Phil Ramacon, som var med å skrive sangen The Colour of Spring på Mark Hollis’ eneste soloalbum fra 1988 skal lede bandet på scenen.

Mangler grunnleggerne

Hverken bassist Paul Webb eller trommeslager Lee Harris er involvert i minnekonserten foreløpig. De to var med å starte gruppen sammen med Mark Hollis. Det samme gjelder Talk Talks mangeårige uoffisielle medlem, keyboarddisten Tim Friese-Green. Han var medlåstskriver og produsent på nesten alle låtene til Talk Talk fra 1983 og frem til oppløsningen i 1991.

Dette blir første gang Talk Talk-musikere spiller bandets musikk live siden 1986. Talk Talk sluttet å spille konserter fordi Mark Hollis ville bruke mer tid på familien, i tillegg til at han mente at bandet ikke ville klare å gjenskape det komplekse lydbildet fra platene live.

Det betyr også at det er første gang låtene fra Talk Talks to siste og meget eksperimentelle album Spirit of Eden og Laughing Stock fra 1988 og 1991, blir fremført live av musikere fra bandet.

Hør på den nydelige I Believe in You fra albummet Spirit of Eden: