Hevder Metallica videresolgte egne konsertbilletter til overpris

Metallica fotografert under konserten i Telenor Arena i 2018.
Hemmelig telefonsamtale avslører kontroversiell avtale.

I Norge er det ulovlig å videreselge konsertbilletter til overpris, men det er det ikke i en lang rekke andre land, blant annet i USA.

Nå skriver den anerkjente amerikanske musikkmagasinet Billboard at Metallica har videresolgt egne konsertbilletter til bandets amerikanske del av «WordWired»-turnéen i 2017 til overpris. Dette skal ha skjedd via videresalgsportalen StubHub.

LES OGSÅ: Platekompaniet legger ned nesten alle butikkene.

Ifølge Billboard har en av Metallicas nære medarbeidere, Tony DiCioccio, gjort en avtale med konsertarrangøren Live Nations amerikanske direktør Bob Roux, den selvstendige konsertarrangøren Vaughn Millette og bandet om å videreselge 88.000 billetter – ut av den samlede kapasitet på omtrent én million (omtrent 10 prosent av billettene som ble lagt ut til konsertene) – til overpris.

Slik avtalen skal ha blitt lagt ut skal fordelingen av inntektene fra dette opplegget ha gitt Metallica 40 prosent av inntektene, Live Nation 40 prosent, DiCioccio 12 prosent og Millette 8 prosent.

Billboard skal sitte på opptak av en telefonsamtale mellom Bob Roux og Vaughn Millette om avtalen, der sistnevnte har gjort opptak uten å informere Roux om det. Dette er ifølge Billboard lovlig i statene New York og Texas, som telefonsamtalen gikk mellom.

Live Nation vil ikke kommentere den konkrete saken overfor Billboard, men bekrefter at «omkring et dusin av våre artister, av de tusener vi samarbeider med (Live Nation samarbeider blant annet med Metallica, red.anm), har bedt oss om å gjøre dette (videreselge billetter til overpris, red.anm)» i årene 2016 og 2017. Live Nation forteller dog også at videresalg av billetter til overpris blir sjeldnere og sjeldnere i og med at artistene heller vil selge VIP- og platinabilletter med spesielle fordeler for kjøperne. Artistene kan tjene mer på denne type salg enn på videresalg til overpris.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Metallica i Trondheim.

Representanter for Metallica avviste i forrige måned overfor Billboard at de kjente at Tony DiCioccio skulle ha gjort en slik avtale  med Live Nation.

Ifølge Billboard endte Millette, som skulle legge ut for de 88.000 billettene, for øvrig opp med å tape penger på avtalen. Dette fordi en del av billettene til slutt ble solgt til lavere verdi enn den opprinnelige billettprisen.

Foto:Tor Atle Kleven | GAFFA
Metallicas store turné traff Granåsen i Trondheim tidligere denne måneden. Her er gitarist Kirk Hammett fotografert på scenen.