Tons of Rock-scenene har fått navn

Stemningsbilde fra festivalen Tons of Rock.
To av de tre scenene til Tons of Rock-festivalen oppkalles etter kunstverk av Edvard Munch – nærmere bestemt «Skrik» og «Vampyr».

Munch lot seg inspirere til «Skrik»-motivet da han gikk tur på en sti langs Ekebergåsen i Oslo, og fikk sin angstopplevelse.

Siste helgen i juni har Tons of Rock premiere på Ekeberg, etter i flere år å ha blitt arrangert i Halden. Fredag ble det kjent at hardrock- og metalfestivalen har inngått et samarbeid med Munchmuseet.

LES OGSÅ: Norsk festival avlyst.

«Skrik» – på engelsk «Scream» – blir navnet på den største teltscenen. Bookingsjef Jarle Kvåle sier det er stort for festivalen å få bruke «Skrik» visuelt på denne scenen.

– «Skrik» er et av verdens mest berømte bilder, og en av Norges sentrale kunstskatter. Vårt utenlandske publikum blir gjerne introdusert for Norge gjennom black metal og kunst, sier Kvåle.

Foto:Munchmuseet | Tons of Rock | Handout | NTB Scanpix
Edvard Munchs verk «Skrik» skal låne navn og visuelt uttrykk til en av festivalen Tons of Rocks scener i juni. Det samme skal «Vampyr».

Også «Vampyr» blir å oppleve på festivalen. Maleriet er kjent som «Kjærlighet og smerte» og passer estetisk perfekt inn på festivalen, heter det i pressemeldingen fra Tons of Rock.

Munchmuseet har tidligere samarbeidet med Øyafestivalen, naboen på Tøyen. Nå kan sommerens festivalpublikum skue ned på Lambda, dit Munchs skatter skal bli å se etter hvert.

LES OGSÅ: Hulen i Bergen er 50 år, og Datarock er klare for å feire.

– Vi er glade for samarbeidet med Tons of Rock. Det gir oss muligheten til å nå ut til nye målgrupper slik at flere kan oppleve Edvard Munchs kunst, sier Gitte Skilbred, markeds- og kommunikasjonsdirektør ved Munchmuseet.

(©NTB)