GAFFA-skribent forteller om sine beste intervjuer på radio – hver dag i påsken

GAFFAs Henrik Tuxen sammen med Foo Fighters.
Han har gjort dybdeintervjuer med Radiohead, Foo Fighters, Metallica, Oasis, Muse, Blur og Chris Cornell. Hver dag denne påsken kan Henrik Tuxen høres på danske P6 Beat.

Påskedagene nærmer seg, og dermed har mange forhåpentligvis god tid til å lytte til radio. I den forbindelse vil vi anbefale deg å sjekke ut programserien «Kassettebåndet», som blir sendt på danske P6 Beat fra 10:00 til 12:00 hver dag i påsken (altså 18. til 22. april).

I «Kassettebåndet» snakker GAFFA Danmarks mangeårige skribent Henrik Tuxen med P6 Beat-vert Anders Bøtter om og spiller utdrag fra en lang rekke av de intervjuene han har gjort for GAFFA og andre medier fra 1996 og frem til i dag.

LES OGSÅ: Alternativ festivalguide.

Utgangspunktet for programserien var en pappkasse med kassettbånd med alle de gamle intervjuene, i alt 65 stk, som Tuxen fant i forbindelse med en opprydding i arkivet.

– Det har vært en ganske fantastisk opplevelse, som har vakt historier og minner til live, som jeg totalt hadde glemt. Og samtidig en fin anledning til å trekke noen tråder, ikke kun i musikkhistorien, men også rundt min egen inngang til stoffet. Utviklingen og tendensen er tydelig: Musikken er gradvis blitt nøkkelen og kanalen til de store spørsmålene – indre som ytre – mer enn målet i seg selv, sier Tuxen til GAFFA.

I programmene kan du blant annet høre utdrag fra intervjuer Tuxen har gjort for GAFFA.dk med følgende artister:

Josh Homme fra Queens of the Stone Age, Lars Ulrich fra Metallica, Chris Cornell fra Soundgarden og Audioslave, Damon Albarn fra Blur og Gorillaz, Muse, Beady Eye og Noel Gallagher.

LES OGSÅ: Bob Dylan overrasket ansatte i platebutikk.

Hele sendeplanen for «Kassettebåndet» finner du her.