Den norske skuespilleren solodebuterer som indieartist – i ordets rette forstand

Amund Harboe har lang fartstid i musikkmiljøet i Stavanger tross sin unge alder.
Amund Harboe fikk sitt gjennombrudd i NRKs store dramasatsing «Lykkeland» i 2018. På debutsingelen Stain henter han inspirasjon fra indiehelter som Wild Nothing og Grizzly Bear.

21 år gamle Harboe er ikke et helt ubeskrevet blad i musikkmiljøet i Stavanger, til tross for at de fleste nok vil kjenne ham for rollen som Christian Nyman i «Lykkeland». Han har blant annet vært frontfigur i Machu Picchu og varmet opp for flere lokale band.

Når han nå slipper sin første låt som soloartist, er Harboe klar på at han ønsker «å skape mange og store følelser med få verktøy og små grep».

LES OGSÅ: Muse kommer til Norge.

Overfor GAFFA.no forteller Harboe at Stain nærmest ble til ved et uhell – etter at han hadde kjøpt seg en ny loop-pedal, som han lekte seg med.

– Uten å være helt klar over det hadde jeg laget det som til slutt skulle være selve fundamentet til sangen, og kort etterpå hadde jeg ferdigstilt tekst, sier Harboe.

Sløtface- og Tellez-samarbeid

Etter at grunnarbeidet var unnagjort ble låten likevel liggende å støve. Det tok nesten ett år før Harboe plukket opp Stain igjen, etter at han hadde flyttet fra Stavanger til Oslo.

Han forteller at han først laget «en temmelig dårlig demo» som Lasse Lokøy fra Sløtface tente på.

– Lasse tilbød seg å jobbe på den, og før jeg visste ordet av det, hadde vi ferdigstilt låten og sendt den inn til miksing. Hele innspillingsprosessen var ganske klipp og lim. Vi spilte inn vokal, bass og stryk på soverommet mitt, og trommene gjorde vi i kjelleren til en venn av meg.

Foto:Thomas Rose | Propeller Recordings | Kyrre Lien | NTB Scanpix
Stavanger-bandet Sløtface og Matias Tellez.

Harboe er også storfornøyd med å ha fått Matias Tellez, kjent fra Young Dreams og som produsent på en rekke sterke norske utgivelser de siste årene, med på Stain.

– Helt siden jeg hørte debutplaten til Chain Wallet tilbake i 2016, har jeg drømt om å kunne jobbe med Matias Tellez, som produserte platen. Gjennom Lasse kom jeg i kontakt med ham og mot all formodning var han interessert i å mikse den.

Fullførte innspillingen i fjor høst

Amund Harboe, som er lillebroren til Eili Harboe, skuespillerinnen som imponerte stort i Joachim Triers kritikerroste film «Thelma», sier han har kjent på en nervøsitet rundt det å slippe sin første singel under eget navn.

– Låten ble spilt inn i høst, men det eneste som har holdt meg litt igjen er at det faktisk er mitt eget produkt som jeg må stå for, i og med at det slippes under mitt navn.

LES OGSÅ: Lover å gjenforene band om han blir USAs neste president.

Debutsingelen til Amund Harboe er ute i dag på artistens eget label. Hør Stain nedenfor.