Rammstein kritiseres for video: «Useriøst og motbydelig»

Rammstein består av Richard Z. Kruspe, Oliver «Ollie» Riedel, Christoph «Doom» Schneider, Till Lindemann, Paul H. Landers og Christian «Flake» Lorenz.
Det tyske bandet Rammstein får kritikk for en filmsnutt som ligger på bandets hjemmeside og reklamerer for den kommende singelen Deutschland.

Fire Rammstein-medlemmer, deriblant vokalist Till Lindemann, er med i det 35 sekunder lange filmklippet som viser et miljø som ligner en konsentrasjonsleir. De fire står oppstilt i stripete fangedrakter – med rep rundt halsen.

«Med denne videoen går bandet over en grense», sier tidligere president i Det jødiske sentralrådet i Tyskland, Charlotte Knobloch, til Bild. Hun mener videre at dette er en uansvarlig trivialisering av holocaust.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Netflix-filmen «The Dirt».

Felix Klein, som er Tysklands første ombud mot antisemittisme, er også kritisk – og mener filmsnutten er en smakløs utnyttelse av kunstnerisk frihet.

I november kunne arrangørselskapet Atomic Soul annonsere at Rammstein kommer til Norge denne sommeren.

Konserten skal arrangeres på Ullevål Stadion søndag 18. august, og arrangørene lover «en av de største sceneproduksjonene vi noen gang har sett».

– Jeg har jobbet med konserter i Norge siden 80-tallet og kan med sikkerhet si at dette kommer til å bli en av de største sceneproduksjonene som noen gang har kommet til landet. Over 60 lastebiler med utstyr og 200 mennesker vil være i Rammstein-følget for å få på plass dette showet, uttalte produksjonsleder Terje Haakonsen i UpStage i en kommentar til GAFFA.no i forbindelse med annonseringen.

LES OGSÅ: Internasjonalt toppnavn til «nye» Hove.

Konserten på Ullevål Stadion blir bandets første her til lands siden 2012.

(©NTB)