Erik & Kriss klar for MidtUKEfest:

– Det blir en god dose nostalgi, allsang og trykk

Erik Mortvedt og Kristoffer Tømmerbakke, bedre kjent som hiphop/pop-duoen Erik & Kriss.
Erik & Kriss synger om å kanskje dra tilbake. Denne gangen drar de faktisk tilbake - til Handelshøyskolen i Bergen. Sist duoen spilte på MidtUKEfest solgte de ut raskere enn noen andre artister på festivalen, avslører arrangørene.

UKEN i Bergen er vestlandets nest største kulturfestival etter Festspillene. I 2020 er festivalen tilbake, og feirer samtidig 40-årsjubileum.

En middelaldrende studentfestival, med andre ord.

I oddetallsårene har arrangørene bak den studentdrevne festivalen tradisjonelt kjørt arrangementet MidtUKEfest, som teller ned at det er et år til neste utgave av UKEN. I år går MidtUKEfest av stabelen 1. og 2. mars, med tradisjonsrik vin- og limerickfest første kvelden og oppsett av fjorårets revy på dag to, etterfulgt av konsert med årets artist.

LES OGSÅ: Gjenforenes i Oslo Spektrum.

Via en pressemelding annonserer arrangørene i dag at Erik & Kriss (bildet) blir årets hovedattraksjon på artistsiden.

– Alle kan glede seg til en stor fest. Det blir en god dose nostalgi, allsang og trykk. Om du vokste opp med bærumsgramatikk eller bergenslang, har ingenting å si, sier arrangør Tone Mannseth i en kommentar til GAFFA.no.

– Vi jobbet hardt for å gjøre denne bookingen til virkelighet. Bergensstudentene rommer det perfekte aldersspennet og vi er sikre på å levere noe alle har et forhold til, legger UKEN-sjef Martine Fornes til.

LES OGSÅ: Seeb etterlyser Spellemann.

Erik & Kriss forventes å levere fest aulaen, slik de stort sett har gjort hvor enn de har dratt siden 2002, med låter som Ølbriller, Lighter, Den låta og ikke minst Dra tilbake på repertoaret.

Billettsalget til MidtUKEfest starter fredag 15. februar – via TicketCo.

Foto:Kyrre Lien | NTB Scanpix
Erik & Kriss på scenen under åpningsshowet på Norway Cup i 2008.