DN gjør helomvending: Slutter ikke med kulturanmeldelser likevel

Dagens Næringsliv snur etter kritikken.
Dagens Næringsliv ville legge ned mesteparten av kulturanmelderiet i avisen, noe som gjorde mange lesere rasende. Nå snur avisen.

«Det er selvsagt viktig å lytte til sine lesere. Omfanget av og innholdet i mange av reaksjonene har overbevist oss om at vi i jakten på å kutte kostnader gjorde en feil. Derfor omgjør vi beslutningen.», skriver DNs sjefredaktør Amund Djuve i egen avis.

Han begrunner beslutningen slik:

– Lesere ga tydelig uttrykk for at de mente det var helt feil av Dagens Næringsliv å slutte med kulturanmeldelser – ikke minst ettersom bokanmelder Bjørn Gabrielsen, musikkanmelder Audun Vinger og filmanmelder Øyvor Dalan Vik er blant landets aller beste kritikere.

LES OGSÅ: Slottsfjell-eventyret kan være over.

Redaktøren varsler likevel at det kan komme noen endringer. Ikke minst understreker han at de vil satse på å gjøre anmeldelsene tilgjengelige for digitale lesere.

Blant dem som reagerte på avgjørelsen om å legge ned kulturanmeldelsene, var Petter Stordalens forlag Capitana, som varslet i Klassekampen at de ville slutte å annonsere i næringslivsavisen som direkte følge av kuttet i anmeldelsene.

(©NTB)