Kommer til Norge for første gang

Tamino
22 år gamle Tamino skal spille sin første konsert på norsk jord i april.

Da GAFFA deltok på den prestisjefylte showcase-festivalen Eurosonic Noorderslag i Groningen i fjor vinter, hvor 306 artister spilte, trakk vi frem fire artister: to norske, to danske og en belgisk artist.

Disse fire omtalte vår skribent Geir Magne Staurland som «brikker i den europeiske musikkfremtiden».

Den belgiske artisten som ble trukket frem, var 22 år gamle Tamino, som nå er annonsert til Norge for aller første gang.

«Forfører og lar publikum holde pusten»

«Kanskje kunne man puttet den unge belgieren med egyptiske aner sømløst inn i 90-tallet. Ville noen i det hele tatt hevet et bryn? Man kunne latt ham synge Hallelujah og gitt ham en berømt far. Deretter ville han tragisk druknet i en elv», skrev blant annet vår skribent etter konserten hans i Groningen.

LES OGSÅ: Slottsfjell-eventyret kan være over.

Og videre:

«Nei, likhetene er ikke så store. Det er mye som minner om Jeff Buckley, men ikke livshistorien, og heller ikke størstedelen av låtene. […] Stemmen hans er stor, han er en gutt som besitter det lovløse vokalspekteret som gang på gang forfører og lar publikum holde pusten.

Det er også her, som med Buckley, snakk om en tidløs tilnærming til musikk og sjanger; ikke som i at det lyder tidløst bra; som en instant classic; for historiebøkene; men som i at dette er musikk man kunne plassert inn tyve år før, eller tyve år etter, for den saks skyld.»

Tamino har klassisk musikkbakgrunn, og både belgisk, egyptisk og libanesisk kulturarv i bagasjen.

Ifølge presseskrivet fra arrangør FKP Scorpio er St. Vincent, Dessner-brødrene i The National, James Blake, Susanne Sundfør, Jeff Buckley, Leonard Cohen og Julia Holter bare noen artistene som nevnes i samme ordelag når man skal beskrive Taminos musikk og låtskrivertalent.

Konserten vil finne sted på Ingensteds i Oslo 30. april.