Videopremiere: Dylan Mondegreen – Every Flashlight Might Blind You

Norske Børge Sildnes (bildet) har gitt ut flere album under artistnavnet Dylan Mondegreen, og har blant annet mottatt skryt fra kredible nettblogger som Pitchfork. Hans selvtitulerte tredjealbum ble anmeldt til fem stjerner her i GAFFA da det ble lansert i september 2012, og vår anmelder mente blant annet at det var den fineste gitarpop-utgivelsen fra Norge det året.

I dag slipper Dylan Mondegreen endelig oppfølgeren, albumet Every Little Step, og i den anledning har vi premiere på musikkvideoen til låta Every Flashlight Might Blind You.

Den sommerlige videoen er spilt inn i Georgia (Batumi, Gudauri, og Tbilisi), og er regissert av Katalina Bakradze. I hovedrollen finner vi pantomimekunstneren Michael Zaqaidze

— Regissør Katalina har laget et par videoer for meg tidligere. Jeg så et klipp hun hadde lagt ut på Vimeo der hun filmet en pantomimekunster, og fikk en tanke om at noe liknende kunne kle denne låten. Hun sendte meg en del bilder av aktuelle skuespillere og locations i forkant, men jeg ga henne ganske frie tøyler og stolte på at hun kom til å levere noe bra, forteller Sildnes til GAFFA i forbindelse med premieren.

Han er svært fornøyd med resultatet av regissørens arbeid.

— Jeg synes det ble veldig smakfullt og at låten og videoen kler hverandre. Det føles som om bildene ga ordene en kledelig visuell ramme, uten å prøve seg på verken en overtydelig teksttolkning eller å fortelle en parallell historie.

Se musikkvideoen til Every Flashlight Might Blind You her:

Si din mening