Trondheim Calling-aktuelle Hôy La med EP-slipp:

– Mitt beste og verste drømmespinneri

Den København-baserte norske artisten Ingri Høyland Kvamstad får stadig mer oppmerksomhet.
Stadig flere utenlandske medier har fått øynene opp for den norske artisten med base i København. Nå er hun snart klar med ny EP-utgivelse.

Bak artistnavnet Hôy La finner vi Ingri Høyland Kvamstad. Hun har base i det store utland i København, men i månedsskiftet januar/februar kommer hun imidlertid hjem til Trøndelag for å spille på Trondheim Calling. Fredag 22. februar slippes også EP-utgivelsen X-heads, som er en samling av låter hun har arbeidet på de siste årene.

GAFFA har fått et lite intervju med den aktuelle artisten, som også er produsent og sanger.

Rare og fine samples

X-heads består av både utgitte singler og noen nye, og låtene er i hovedsak produsert i samarbeid med Jonas Wetterslev, forteller Ingri.

Wetterslev er kjent fra København-gruppen The Entrepreneurs

– Jonas sin bakgrunn i punk og min kjærlighet til soul og elektronisk musikk har påvirket produksjonene. De er grove, industrielle og umiddelbare, men også følsomme og mystiske. Vi har tatt med alle de rare og fine samplesene vi likte best, og har jobbet med intense trommer og en god bassgang.

LES OGSÅ: Norske festivaler kan ha brutt loven.

Musikken din kan oppleves som både uttrykksfull og fengslende. Hva slags følelser liker du å spille på?

– EP-en består på en måte av mitt beste og verste drømmespinneri. Det er vanskelig å forklare, men låtene er for meg veldig individuelle og besitter hver i sær ulike følelser og opplevelser. At de nå utkommer samlet gjør at de representerer noe nytt, sammen inkorporerer de liksom hvor fluktuerende vi er – eller hvert fall folk rundt meg og min generasjon.

I forbindelse med EP-utgivelsen slipper Hôy La også en video til den nye låta Saturday. I musikkvideoen, som er laget i samarbeid med Jonas Lien Svarstad, ser vi den japanske performancekunstneren Chika Matsuda i aksjon.

– Videoen til Saturday med Chika Matsuda synes jeg viste det så godt i sin fortelling, at vi er en generasjon som bruker veldig mye tid på å finne ut hva vi vil, hvem vi er og at vi kjemper for å være lykkelige. Derfor har jeg gitt EP-en tittelen X-heads.

En forløsende live-opplevelse

Det er vel ikke så ofte man får sjansen til å se Hôy La i Norge, har du noen tanker om konserten på Trondheim Calling?

– Ja, det føles faktisk litt spesielt å spille i Trondheim – det blir litt sånn homecoming. Jeg føler både man skal bevise overfor familie og venner, men også den norske bransjen hva man har å komme med. Motsatt sier mange, i København i hvert fall, at musikken virkelig kommer til live når vi spiller live. At det kan føles eksperimenterende og fengslende på track, men at alt forløses når vi spiller live. Så jeg gleder meg veldig, jeg elsker å spille live og det er i grunnen derfor jeg lager musikk.

LES OGSÅ: Videopremiere med Biru Baby.

Hôy La spiller på Byscenen Anneks under Trondheim Calling fredag 1. februar kl. 20:00.

Foto:Petra Kleis
Hôy La kombinerer det grove og industrielle med det følsomme og mystiske