Sør-Korea innfører ny lov (!) for å hjelpe BTS

BTS: Her under Grammys.
Nyhetsvarsel | Gaffa.no

Boybandet BTS er big business globalt. Nå har hjemlandet revidert sin lov om militærtjeneste – noe som sikrer at de syv medlemmene kan vente med avtjeningen.

Den reviderte loven trådte i kraft bare dager før det eldste bandmedlemmet, Kim Seok-jin, fyller 28 år – som hittil har vært det seneste tidspunktet sørkoreanske menn må melde seg til obligatorisk militærtjeneste i 20 måneder.

Det er ifølge New York Times landets nasjonalforsamling som trådte til Jin – som fansen kjenner ham som – sin redning, skriver New York Times.

Nå er det 30 år som er den nye fristen, forutsatt at K-pop-artistene kan vise til medaljer for å ha hjulpet til med å spre eller høyne landets kulturelle innflytelse rundt i verden. BTS-medlemmene ble hedret med slike medaljer allerede i 2018.

Frank May / NTB scanpix

Streaming-konger

Tidligere har slike utsettelser av militærtjenesten vært forbeholdt idrettsstjerner så vel som klassiske musikere og folkemusikere, noe boybandfansen har rast mot.

Men nå kan landets syv bejublede sønner fortsette sin seiersgang, noe fansen satte behørig pris på. De kaller seg ironisk nok «The Army».

– For en herlig dag å leve, lød det fra en BTS-tilhenger på Twitter.

Gruppen har over 12 milliarder streams bare på Spotify.

Foto:Reuters | Dado Ruvic | NTB Scanpix
Illustrasjonsbilde: Logoen til den populære strømmetjenesten Spotify.