«Unge lovende»-skaper tar regi når Ingrid Winter er på vei mot kinolerretet

Siri Seljeseth fotografert i 2017 under arbeidet med andre sesong av «Unge lovende».
Suksessromanen «Ingrid Winters makeløse mismot» går til filmen, og regien er det ifølge Filmkraft Rogaland Siri Seljeseth som står for.

Seljeseth markerte seg først som skaper av den NRK-sendte og Gullrute-vinnende serien «Unge lovende». Første sesong, sendt i 2015, bygget løselig på hennes egne erfaringer. Gjennom fire sesonger var hun å se i rollen som Elise.

Denne uken fikk produksjonsselskapet Chezville og produsent Gary Cranner 175.000 kroner i tilskudd fra Filmkraft Rogaland i kategorien Utvikling – lang fiksjon for å lage film basert på Janne S. Drangsholts roman.

LES OGSÅ: Netflix lager dramaserie om Spotify.

Manus er det Johan Kaos Nåden Dyrstad, kjent som regissør og manusforfatter av «Pornopung» (2003), som står for, ifølge pressemeldingen fra det regionale filmutviklingsselskapet.

«Ingrid Winters makeløse mismot» skildrer hvordan hun «sitter fast, i huset hun ikke får solgt, i FAU-møter, hverdagsangsten, jobbkonflikter, i en irrasjonell frykt for dørselgere, og i et ekteskap som har mistet piffen», heter det om handlingen.

Bedre blir det ikke når Ingrid sendes på jobbreise til St. Petersburg. «Det som skal være starten på et forskningssamarbeid over landegrensene ender i pur uopprettelig kaos», heter det videre i beskrivelsen.

I likhet med Seljeseth lar også Drangsholt stundom noe av handlingen være løst basert på egne erfaringer. Til NTB uttalte forfatteren i 2016:

– Det er mange som blander meg og Ingrid. Jeg ville ikke funnet på å utlevere folk jeg kjenner i bøkene mine. Men mange av følelsene og tankene ligger veldig tett inn på mitt eget liv, og jeg tror nok at mange også kjenner meg igjen i det Ingrid opplever.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)