Spider-Man forlater Marvel-universet

Spider-Man og Mysterio hilser på hverandre i «Spider-Man: Far From Home».
Nok en gang står Spider-Man ovenfor en usikker fremtid.

Tidligere denne uken rapporterte Deadline at Disney og Sony hadde støtt på uenigheter om rettighetene til karakteren Spider-Man. Etter at forhandlingene om en ny avtale gikk skeis bryter de to firmaene nå et tre år langt samarbeid.

Det betyr heldigvis ikke at det er vårt siste gjensyn med superhelten.

LES OGSÅ: Klart for mer «Matrix».

I sommer premierte «Spider-Man: Far From Home» med lunkne anmeldelser, men gode besøkstall. Ifølge CBR har superheltfilmen nettopp toppet inntektene til 2012s «Skyfall» og tatt plassen som Sonys mest inntektsbringende film noensinne.

Uenigheter om inntekter

Til tross for gode resultater har Sony nå valgt å skille seg fra samarbeidet med Disney og Marvel. Deadline skriver at bruddet oppstod etter at Disney satte for høye krav til en ny avtale.

Fra de to tidligere Spider-Man-filmene med Tom Holland i hovedrollen har Disney mottatt fem prosent av billettinntektene. I den nye avtalen derimot fremmet studioet en endring som deler Spider-Man likt mellom Disney og Sony.

Med andre ord hadde Sony mistet enn god del av inntektene sine og eierskapet over superhelten. Selskapet nektet å godta kravene, men da de kom med andre forslag satte Disney seg på bakbeina og avslo alle revisjoner.

En usikker fremtid

Det største spørsmålet som oppstod i kjølevannet av bruddet var fremtiden til Spider-Man og hvem som forblir involvert.

Tirsdag kveld gikk Sony ut på Twitter og skrev en lengre tråd om bruddet. Som de har skrevet i meldingen nedenfor bekrefter Sony at det kommer flere «Spider-Man»-filmer, men at Marvel-produsent Kevin Feige dessverre ikke har en finger med i spillet lengre. De utelukker ikke at Feige kan returnere, men at det blir opp til Disney å bestemme.

Tapet av Feige vekker bekymring blant tilhengerne ettersom han har fått mye av æren for at Spider-Man og resten av Marvel-filmene har blitt den gullgruven de er i dag.

Om superhelten kan klare seg like godt uten Marvel-universet og Feige ved roret blir spennende å se.

LES OGSÅ: Eminem saksøker Spotify.

Deadline kom heldigvis med gladnyheten om at Sony planlegger å lage hele to nye Spider-Man-filmer, og at Tom Holland fortsetter å spille tenåringshelten.

Fikk du med deg denne?