Ewan McGregor vender tilbake til «Star Wars»

Ewan McGregor (til høyre) sammen med Liam Neeson og Jake Lloyd i «Star Wars Episode I: The Phanton Menace» fra 1999.
Skuespillerstjernen fra Skottland skal nok en gang tre inn i rollen som jedi-mesteren Obi-Wan Kenobi. For første gang siden 2005.

De siste årene har det vært mange spekulasjoner om at en film om Obi-Wan Kenobi skal være på vei.

Karakteren ble først udødeliggjort av Alec Guinness i den originale «Star Wars»-trilogien på 1970- og 1980-tallet før Ewan McGregor spilte en yngre utgave i prequel-trilogien som ble rullet ut mellom 1999 og 2005.

LES OGSÅ: «Skam»-stjerna kan få sitt Hollywood-gjennombrudd.

Ifølge The Hollywood Reporter er det nå klart at McGregor vender tilbake til rollen, som er høyt priset hos mange «Star Wars»-fans. Ikke på det store lerretet denne gangen, men i serieformat.

Obi-Wan Kenobi-serien skal etter planen være et av trekkplastrene på Disneys kommende strømmetjeneste Disney+.

Tidligere har det blitt annonsert at to «Star Wars»-serier vil bli tilgjengelig på den nye strømmetjenesten som lanseres i USA 12. november.

Først ut er Jon Favreau-prosjektet «The Mandalorian», men det jobbes også med en foreløpig utitulert serie om Diego Lunas «Rogue One»-karakter Cassian Andor. 2016-filmen «Rogue One» var den første spinoff-filmen Disney lanserte etter at selskapet kjøpte opp Lucasfilm, og filmens handling utspilte seg i tiden før den første «Star Wars»-filmen fra 1977.

LES OGSÅ: Norsk skrekkfilm på kinotoppen i USA.

Det er foreløpig ikke annonsert hva serien om Obi-Wan Kenobi skal hete eller når «Star Wars»-fansen kan forvente å se Ewan McGregor i den ikoniske rollen igjen.

Flere amerikanske medier melder at Disney sannsynligvis kommer til å lette mer på sløret rundt planene i neste uke når selskapets årlige D23-arrangement går av stabelen i Anaheim, California.

Foto:Mario Anzuoni | Reuters | NTB Scanpix
SLIK SER HAN UT I DAG: Ewan McGregor fotografert i forbindelse med Golde Globe-utdelingen i 2018.