Norsk katastrofefilm fra Nordsjøen på vei

ILLUSTRASJONSBILDE: Gassfeltet Aasta Hansteen planlegges utbygd med en SPAR-plattform, som den første på norsk sokkel.
En ny storfilm, som tar opp arven etter «Bølgen» og «Skjelvet», er på gang. «Nordsjøen» blir en spenningsfilm fra norsk oljemiljø.

Det er ikke bare NRK-serien «Lykkeland» som dypdykker i det norske oljeeventyret. Nå planlegges det også en ny, norsk storfilm fra «norsk sokkel» – med planlagt premiere høsten 2021.

Manusforfatterne Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad står bak noen av de største filmene i norsk filmhistorie. De skal nå fabulere fram en fortelling som både er i drama-, action og katastrofesegmentet. Handlingen settes til den norske oljebransjen.

LES OGSÅ: Norsk skrekkfilm på kinotoppen i USA.

Manusforfatterne selv sier følgende i en felles uttalelse:

«Forfatterhjertene våre ligger både i det å leke oss med det spennende «hva om-scenarioet» – og i å skildre vanlige mennesker som settes på store prøver».

I pressemeldingen sier de videre: «Vi gleder oss også til å jobbe med regissør John Andreas Andersen igjen, og vet at han kommer til å gjøre manuset vårt om til en medrivende og spektakulær filmopplevelse».

Ifølge pressemeldingen fra Fantefilm skal filmen ta seg inn i «en høyteknologisk bransje som hele tiden balanserer på grensen av det umulige på en av klodens mest ugjestmilde arbeidsplasser».

«Menneskelig svikt får fatale konsekvenser, og mange liv har gått tapt i jakten på det sorte gullet. Dyreliv og natur påføres også enorme skader når ting går galt. Likevel har slike ulykker blitt en risiko vi har valgt å leve med fordi gevinsten er for stor til å la være», heter det videre.

LES OGSÅ: Mer «The Crown» i november.

– Spørsmålet er hvor lenge oljeeventyret vårt vil vare, og ikke minst hvordan det vil ende. Om vi kommer til å sette en sluttdato, eller om naturen vil gjøre det for oss, sier Martin Sundland, produsent i Fantefilm Fiksjon.

Så langt er det ikke kjent hvem som får hovedrollene i «Nordsjøen».

(©NTB)