Mennene bak «Trainspotting» lager film om ikonisk plateselskap

Forfatter Irvine Welsh og regissør Danny Boyle slår pjaltene sammen igjen.
Irvine Welsh og Danny Boyle opplevde kjempesuksess med filmatiseringen av førstnevntes bok «Trainspotting» på 90-tallet. Nå skal de to samarbeide om å bringe historien om Creation Records til det store lerret.

Plateselskapet Creation Records sto bak noen av 80- og 90-tallets største musikknavn i Storbritannia. Vi nevner i fleng Oasis, Primal Scream, My Bloody Valentine, Slowdive og The Jesus & Mary Chain.

Nå skal det lages film av historien bak det utradisjonelle selskapet under tittelen «Creation Stories».

LES OGSÅ: Flyttet konsert – ville ikke gå glipp av Neil Young.

Produksjonsselskapet bak har sikret seg både den kjente forfatteren Irvine Welsh og regissør Danny Boyle på laget, melder Deadline. Boyle skal være produsent på filmen mens Welsh har stått for manus sammen med Dean Cavanagh. Nick Moran står oppført som filmens regissør.

Danny Boyle og Irvine Welsh er kanskje mest kjent for samarbeidet på «Trainspotting» i 1996, filmen som sørget for skuespiller Ewan McGregors store gjennombrudd.

«Creation Stories» er basert på Creation Records-grunnlegger Alan McGee sin kritikerroste selvbiografi «The Creation Records Story: Riots, Raves and Running a Label», og det bugner altså for en virkelig underholdende film om dette gjøres på riktig vis.

Rupert Everett, Suki Waterhouse og Jason Fleming dukker opp i filmen. Og nok en gammel kjenning, Ewen Bremner som spilte karakteren «Spud» i «Trainspotting», skal innta rollen som McGee.

LES OGSÅ: Alternativ festivalguide.

Innspillingen av filmen starter i London i slutten av neste måned.

Foto:Arkiv
Creation Records-band: My Bloody Valentine.