Derfor blir den kommende «Avengers»-filmen historisk i Marvel-sammenheng

Danai Gurira, Chadwick Boseman, Chris Evans, Scarlet Johansson og Sebastian Stan i en scene fra 2018-filmen «Avengers: Infinity War».
Etterlengtede «Avengers: Endgame» treffer norske kinosaler i slutten av april. Ved et uhell har informasjon om spilletiden til filmen kommet ut, noe som gjør den historisk i Marvel-sammenheng, men også noe som plasserer den blant de mest episke Hollywood-filmene.

Det er informasjon om filmens lengde, som ifølge Vulture ved et uhell ble offentliggjort av AMC og senere bekreftet av Fandango, som skaper enda større forventninger hos Marvel-fansen.

Filmen vil angivelig ha en spilletid på hele 182 minutter når den har verdenspremiere 24. april.

LES OGSÅ: Marvel snur etter kritikk.

Spilletiden gjør den til tidenes lengste Marvel-film (med en margin på en halv time sammenlignet med forgjengeren «Avengers: Infinity War»), men plasserer den også høyt på listen over noen av de mest episke filmklassikerne målt i spilletid.

Vulture lister opp at den kommende «Avengers»-filmen blant annet er ett minutt kortere enn «Hjortejegeren» (1978), tre minutter lenger enn «Ringenes Herre: To Tårn» (2002), fire minutter lenger enn «Dogville» (2003) og tre minutter kortere enn Stanley Kubricks «Barry Lyndon» (1975).

Filmen må også se seg slått av James Camerons «Titanic» (1997), som er hele 12 minutter lenger enn den kommende Marvel-filmen.

LES OGSÅ: Kan ha røpet viktig «Avengers»-informasjon.

Så spørs det om den episke avslutningen på Marvel-æraen, som startet med «Iron Man» i 2008, lever opp til de nevnte klassikerne over. Det må filmfansen smøre seg med tålmodighet frem til 24. april for å finne ut av.

Foto:Danny Moloshok / Reuters / NTB Scanpix
Scarlett Johansson – her med Stan Lee på premieren på «Marvel’s The Avengers» i 2012 – sørger over den avdøde tegneserielegenden. Begge to blir imidlertid å se i den nye «Avengers»-filmen.