Scorseses Dylan-prosjekt fant veien til Netflix

Stjerneregissør Martin Scorsese fotografert under Rome Film Festival høsten 2018. Bob Dylan på scenen med Joan Baez i 1976.
Martin Scorsese har tatt med seg dokumentaren «Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story», som det lenge har gått rykter om er underveis, til strømmetjenesten.

Blant annet loves det nye intervjuer med Dylan foran kamera, så vel som med de andre musikantene. Ifølge Netflix fanger dokumentaren den trøblete tidsånden og er «dels en dokumentar, dels en konsertfilm, dels en feberdrøm».

Rolling Thunder Revue var en konsertturné i to runder med til sammen 57 konserter, som Bob Dylan arrangerte i USA fra høsten 1975 til våren 1976. Han tok med seg en brokete gjeng medmusikanter på artistkaravanen:

Joan Baez, Roger McGuinn og Ramblin’ Jack Elliott var faste, mens gjester som dukket opp for enkeltopptredener underveis var Ringo Starr, Emmylou Harris, Allen Ginsberg, Bette Midler, Mick Ronson, Patti Smith og Joni Mitchell.

LES OGSÅ: Bob Dylan besøker flere norske byer i 2019.

Angivelig er intervjuer i dokumentaren Dylans egen manager Jeff Rosen, som hadde samme oppgave da Scorsese laget sin forrige Dylan-dokumentar «No Direction Home» i 2005.

Dylan deltok også på The Bands avskjedskonsert i 1976, som ble filmet som «The Last Waltz» av Scorsese.

(©NTB)