Norgespremiere 18. januar:

Den nye storfilmen slaktes av kritikerne

Bruce Willis, Samuel L. Jackson og James McAvoy poserer for fotografene under London-premieren til filmen «Glass» denne uken.
Kritikerne er ikke nådige når det kommer til den etterlengtede trilogiavslutningen fra kultregissøren M. Night Shyamalan.

Filmen «Glass», som inntar norske kinoer 18. januar, følger opp regissørens tidligere filmer «Unbreakable» (2000) og «Split» (2016). «Unbreakable» handlet om vekteren i Bruce Willis’ skikkelse som etter en togulykke skjønner at han er uknuselig, mens «Split» fortalte historien om en personlighetsforstyrret muskelbunt, spilt av James McAvoy, som kidnappet en venninnegjeng i tenårene.

I «Glass» barker de to sammen i en kamp mellom gode og mindre gode superkrefter.

LES OGSÅ: Intervju med M. Night Shyamalan.

Til tross for at M. Night Shyamalan tidligere har uttalt at han satser hus og hjem på den etterlengtede oppfølgerfilmen, virker det ikke til at kritikerne er særlig imponerte over hva regissøren får ut av stjerneskuespillerne Bruce Willis, Samuel L. Jackson og James McAvoy i «Glass».

«En skuffelse»

På filmportalen Rotten Tomatoes har filmen i skrivende stund en score på 38%, mens profesjonelle kritikere har vært særdeles tøffe i sine anmeldelser. Variety skriver blant annet at den er «en skuffelse» og at den «føles mer som et pliktløp enn en nødvendig oppfølger», mens Forbes kaller filmen en «knusende skuffelse og et artistisk bomskudd».

Time Out tildeler «Glass» to stjerner, og bemerker at «The Sixth Sense», M. Night Shyamalans gjennombruddsfilm fra 1999, fortsatt er regissørens eneste store film.