Berører sterkt med «Beautiful Boy»

Timothée Chalamet som sønnen Nic – og Steve Carell som faren hans, David, i det virkelighetsbaserte dramaet «Beautiful Boy».
Den sterke dramafilmen «Beautiful Boy» har landet på norske kinoer. I en av hovedrollene finner vi Steve Carell – mest kjent fra en rekke komedier - samt humorserien «Kontoret».

Det er ikke mye komedie over «Beautiful Boy», en film som fikk norsk kinopremiere 4. januar.

«Beautiful Boy» baserer seg på den virkelige historien om unge Nic Sheff som blir narkoman – og faren David som kjemper sin livs kamp for å få sønnen på rett spor igjen. David og Nic Sheff har skrevet hver sin bok som sammen ligger til grunn for filmen.

LES OGSÅ: Slottsfjell-eventyret kan være over.

Det er den belgiske regissøren Felix van Groeningen («The Broken Circle Breakdown») som har regissert dramaet.

Han sier i et intervju med TT:

– Bøkene åpnet øynene mine. Jeg forsto at narkotikamisbruk er en sykdom og ikke noe den som er inne i det kan beskyldes for. Jeg tenkte at dersom bøkene kan åpne øynene mine, så kan kanskje filmen gjøre samme nytten for et kinopublikum.

Om at Steve Carell er hyret inn i den alvorstunge rollen, sier van Groeningen:

– Steve er mest sett som komiker, men jeg visste at han også er en god dramaskuespiller. Han leste manuset, hadde sett min første film – og sa ja med én gang, uten at vi hadde møtt hverandre.

LES OGSÅ: Skarsgård får skurkerolle i ny storfilm.

De to bøkene filmen bygger på er David Shefs «Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction» og Nic Shefs «Tweak: Growing Up On Methamphetamines».

(©NTB)