Senjahopen klar med fjerde opus

Verken bassist Thomas Hough, gitarist Petter Pogo, Kent-Remi Gabrielsen på trommer og Henrik Sandnes på vokal kommer fra Senjahopen - som bandet deres heter.
«Ingen kjære mor» for Senjahopen.

Det er nemlig albumtittelen på gruppens fjerde album, som slippes denne uken – etter at singler som «En hælvettes gjeng», «Drømmefanger» og «Skjær mæ laus (og bær mæ heim)» har vært å høre i forkant.

Senjahopen feirer ti år som plateartister i år.

– Det virker som det er noen der ute som synes noe om det, sier frontmann Henrik Sandnes til NRK Nordland, og sikter til at det finnes folk som har tatovert inn tekstutdrag.

Bandet består av gitarist Petter «Pogo» Taranger, bassist Thomas Hough, Kent-Remi Gabrielsen på trommer og Henrik Sandnes – som er Senjahopens vokalist og låtskriver i tillegg til å spille gitar. Ingen av dem kommer fra Senjahopen, som har 234 innbyggere, men har spilt der.

– Vi hadde release på første platen der. Da var vi ganske spent. Vi har hatt en reise, fra å være ganske tøysete og nærmest parodiske til fortsatt å ha humor og glimt i øyet, men med mer alvorlig musikk.

«Ingen kjære mor» er oppkalt etter en låt som faktisk ikke kom med blant de 11 sangene på den nye plateutgivelsen. Nå skal Senjahopen spille i Trondheim, Drammen og Oslo, og det gleder Sandnes seg til, sa han til NRK.

– Vi har nesten glemt lukten av sagflis.

(©NTB)