Spellemann gjør om på kategoriene – igjen: Dropper Årets album og slår sammen pop

Seeb består av Simen Eriksrud, Espen Berg og Niklas Strandbråten.
Styret i Spellemann har gjort nye endringer i kategoriene for prisutdelingen – og nå er det prisen Årets Album som ryker.

– Spellemann har fått flere tilbakemeldinger på at kategorien Årets album er utydelig og overlapper de øvrige sjangerkategoriene, og har valgt å ta følgene av dette. Vinnerne av sjangerkategoriene vil på denne måten hver især framstå som en Årets album-vinner innen sin kategori, heter det i pressemeldingen.

Spellemanns siste Årets album-vinner ble dermed Karpe med «SAS Plus / SAS Pussy»-prosjektet sitt.

Spellemann har også slått sammen de to kategoriene for årets popartist og årets popgruppe til én, som bare skal hete Pop. Begrunnelsen er at det kun er her prisutdelingen har operert med ulike kategorier for soloartister og grupper.

Dermed ble Sigrid siste vinner av popartistkategorien, mens Seeb (hovedbildet) går inn i Spellemannhistorien som siste vinner av årets popgruppe.

– For å rendyrke samme prinsipp for alle så vil Spellemann fremover ikke lenger skille mellom om man utgir musikk innen sjangeren som soloartist eller gruppe, lyder det fra styret i Spellemann – som i juni droppet kategorien Urban fordi den «var stigmatiserende».

Dette kom i kjølvannet av debatten i USA, der urban gjerne var brukt som betegnelse på musikk ofte laget av svarte artister. Inn kommer i stedet to nye kategorier, Hiphop og RnB/Soul.

Foto:Tord Litleskare | GAFFA
Sigrid på Øyafestivalens hovedscene Amfiet. Hun ble siste vinner av prisen Årets Popartist.

(©NTB)