Anmeldelse av nytt Pet Shop Boys-album:

Deres beste album på ti år

The Pet Shop Boys under Brit Awards i London i 2009.

Norgesaktuelle Pet Shop Boys imponerer stort på «Hotspot».

Pet Shop Boys
Hotspot
Låt | 24.01.2020
x2
Av: Peer Kaae

«Happy people living in a sad world», synger Pet Shop Boys på deres nye album. Kontrasten av underfundighet og glede blandet med deler av både syrlighet og «crazy»/«corny» innfall oppsummerer ganske fint duoens mesterlige 14. utstill, «Hotspot».

Pet Shop Boys har sammen med deres produsent, Stuart Price, spilt inn albumet i det legendariske Hansa Studio i Berlin (David Bowie m.fl.) for å oppnå en mer analog sound, noe som gjør at det dessuten bør høres på vinyl.

LES OGSÅ: Astrid S avlyser alle konserter.

Festen sparkes i gang i mørket, hvor Neil Tennant viser vei i en techno-tango-versjon av lyktemannens sang, «Will of the Wisp», som er på linje med den mesterlige b-siden «Decide». «Happy People», på den annen side, kunne med sitt poppede pianoriff fra Chris Lowe vært en oppdatert housetrack fra deres 1988-album, «Introspective».

Hitsingelen «Dreamland» med Years & Years er en syrlig popmusikalsk stikkpille til Brexit: «I’m so tired of my homeland», erkjenner den sammensatte trioen og drømmer seg bort til en verden hvor vi kan møte hverandre med åpne armer uten å måtte bruke visum.

I låtskrivingen Premier League

Og fra den globale verdens storpolitiske problemer går vi til albumets perle, «Hoping for a Miracle», hvor de kaller på det frelsende mirakelet som skal slå ned som et lyn fra himmelen og hive oss ut av moro og kjedsomhet – og sende oss på en kurs mot penger og berømmelse – og ja, grenseløs kjærlighet.

Låten kommer med et hook, som det ikke er mulig å få ut av hjernen. Sangen markerer seg som en av Pet Shop Boys mest briljante i karrieren og viser at de stadig befinner seg i låtskrivingens Premier League.

Det er ellers ikke mangel på høydepunkter, og duoen avslutter albumet i det «corny» hjørnet med å sample Felix Mendelssohns bryllupsmarsj inn i en pulserende technolåt, «Wedding in Berlin», som hyller ekteskapet på tvers av kjønn – men på grunn av kjærligheten. Og da må vi tro på kjærligheten – tross alt.

Pet Shop Boys vender lyden både mot fremtiden og fortiden på «Hotspot», som er deres beste album på 10 år.

Fikk du med deg denne?